A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Тиврівської селищної ради

ВІДБУВСЯ ВОСЬМИЙ ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ФОРУМ УКРАЇНСЬКИХ ПАТРІОТИЧНИХ СПРАВ ДІТЕЙ ТА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ  «МИ – УКРАЇНЦІ!»

Дата: 25.10.2023 13:14
Кількість переглядів: 47

24 жовтня 2023 року відбувся територіальний Форум українських патріотичних справ дітей та учнівської молоді «Ми – Українці!», на який прибули делегації учнів та педагогів з 8 закладів освіти Тиврівської селищної ради.

Розпочався Форум з вшанування пам'яті загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації та виконанням Державного Гімну України.

До учасників Форуму звернулася начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Тиврівської селищної ради Людмила Касянчук, яка відмітила актуальність питання національно-патріотичного виховання в закладах освіти.

Продовжила захід директор Будинку дитячої та юнацької творчості Олена Єнютіна, яка була модератором Форуму.

Важливими гостями Форуму стали Волишина Оксана Василівна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри «Педагогіка» ВПУ ім. Михайла Коцюбинського та Нагорняк Світлана Василівна – кандидат економічних наук, керівник курсів підвищення кваліфікації ВПУ ім. Михайла Коцюбинського, які провели цікаву та змістовну лекцію «Педагогіка партнерства: виклики сьогодення. Воркшоп «Утворення ефективної команди» з педагогами закладів освіти Тиврівської селищної ради. 

До учасників форуму із промовою звернулася Пінаєва Ольга Юріївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри «Педагогіка» ВПУ ім. Михайла Коцюбинського, волонтер ГО «Мольфар», яка своїм чуттєвим виступом, відео про волонтерство та необхідність допомагати нашим захисникам не залишила нікого байдужим.

Програма територіального Форуму «Ми – Українці!» була проведена за наступними темами: 

Тема №1 «Гра «Джура» як системна форма комплексної роботи з національно - патріотичного виховання учнівської молоді: державницький та патріотичні аспекти» - доповідачі: Суська Іванна та Ліщук Богдан - учні строїнецького ліцею Тиврівської селищної ради, Галба Юліана – учениця Краснянського ліцею.

Тема №2 «Шляхи формування української ідентичності в контексті патріотичного виховання» - доповідач: Гудзь Олена, учениця 9 класу Дзвониської філії Тиврівського ліцею.

Тема №3 «Шкільний музей як осередок національно-патріотичного виховання та громадянської освіти» - доповідачі: Тоха Марія та Коваль Інна – учениці Тиврівського ліцею Тиврівської селищної ради, Лукянова Аліна, Голик Каріна – учениці Жахнівської гімназії Тиврівської селищної ради. 

Тема №4 «Роль учнівського самоврядування в організації національно патріотичного виховання у закладах освіти як невід’ємного компоненту демократизації шкільного життя» - доповідач: Герасимлюк Ангеліна, учениця Гришовецької гімназії Тиврівської селищної ради.

Представники кожного закладу освіти під час своїх виступів  презентувати різні форми організації учнівського самоврядування, проекти, заходи духовного, волонтерсько-благодійного та національно-патріотичного змісту.

Важливою частиною Форуму стало обговорення написаних учнями закладів освіти есе «Війна за СВІЙ шлях», яке висвітлило погляд учнів на події російсько-української війни – війни за суверенітет і свободу, за соборну, єдину, вільну і незалежну українську державу, за право на СВІЙ історичний шлях.

Підсумком Восьмого Форуму патріотичних справ дітей та учнівської молоді "Ми-українці" стало прийняття резолюції з національно-патріотичного виховання та нагородженням учасників Форуму дипломами.

За результатами Форуму представлятиме нашу Тиврівську територіальну громаду 26 жовтня на Восьмому обласному Форумі команда з Краснянського ліцею Тиврівської селищної ради.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора