A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Тиврівської селищної ради

Шевченківські читання, приурочені 210 річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка

Дата: 09.03.2024 10:45
Кількість переглядів: 22

І знову березень...І знову линуть до нас думи геніального українського поета Тараса Григоровича Шевченка.Сьогодні на площі біля Краєзнавчого музею Тиврівської селищної ради було людно: від малого до сивочолого.Зійшлися,щоб почитати вірші Кобзаря,поспівати пісні,написані на вірші поета,вклонитися йому за те,що він єдиний поет і художник в усій світовій культурі врятував націю від виродження в умовах колонізації російською імперією.Україна,без перебільшення,постала завдяки Шевченківському нездоланному духу, його думкам і українському слову .

Учні Тиврівського ліцею Тиврівської селищної ради, Тиврівського наукового ліцею,викладачі Дитячої школи мистецтв та Будинку дитячої та юнацької творчості Тиврівської селищної ради читали вірші,уривки із творів Тараса Шевченка,співали пісні, виконували музичні твори . Затамувавши подих,слухали художнє читання артиста театру та кіно Валентина Мельника. Особливо вразила усіх наша дітвора,яка навперебій виходила та виходила до мікрофона і читала Шевченка виразно,вдумливо, з трепетом і відчуттям важливості поезії,що пережила не одне століття і залишається актуальною через віки .І що цікаво -

це те,що твори майже не повторювалися напротязі трьох годин.

Здається, кожен,хто був на заході,не залишився байдужим,а торкнувся своїм серцем шевченківських творів,пройнявся їхнім духом.

Організатори заходу - відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Тиврівської селищної ради,Центр культури та дозвілля, Краєзнавчий музей Тиврівської селищної ради.Дякуємо також ведучій дійства артистці театру та кіно Олені Мельник .

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора