ОСНОВНІ НОРМАТИВНО-ПРАВОВІ ДОКУМЕНТИ
ПЕРЕЛІК НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ
№ з/п |
Нормативно-правовий акт |
||
найменування |
дата і номер |
||
1. Закони України |
|||
1 |
Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» |
23 грудня 1997 року № 771/97-ВР |
|
2 |
14 січня 2000 року № 1393-XIV |
||
3 |
Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» |
18 травня 2017 року № 2042-VІІІ |
|
4 |
Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» |
10 липня 2018 року № 2496-VIII |
|
5 |
Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» |
06 грудня 2018 року № 2639-VIII |
|
2. Постанови КМУ |
|||
1 |
Порядок державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України |
03 липня 2006 року № 908 |
|
3. Накази |
|||
1 |
Державні санітарні норми та правила «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10), затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України |
12 травня 2010 року № 400 |
|
2 |
Вимоги до тверджень про поживну цінність харчових продуктів та тверджень про користь для здоров’я харчових продуктів, затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України |
15 травня 2020 року № 1145 |
|
3 |
Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затверджені наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України |
03 грудня 2020 року |
|
4 |
Порядок і спеціальні вимоги до маркування харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження, затверджені наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України |
01 квітня 2021 року № 679 |
|
5 |
Гігієнічні вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України |
07 квітня 2022 року |
|
6 |
Вимоги до безпечності та окремих показників якості дитячого харчування, затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України |
23 червня 2022 року № 1084 |
|
7 |
Гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України |
14 вересня 2022 року |
|
8 |
Вимоги до ідентифікаційної позначки та порядку її нанесення, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України |
14 вересня 2022 року |
|
9 |
Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України |
20 жовтня 2022 року |
|
10 |
Вимоги до окремих показників якості для м’яса свійської птиці, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України |
27 березня 2023 року |