A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Тиврівської селищної ради

ОСНОВНІ НОРМАТИВНО-ПРАВОВІ ДОКУМЕНТИ

ПЕРЕЛІК НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

№ з/п

Нормативно-правовий акт

найменування

дата і номер

1. Закони України

1

Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

23 грудня 1997 року

№ 771/97-ВР

2

Закон України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції»

14 січня 2000 року № 1393-XIV

3

Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»

18 травня 2017 року

№ 2042-VІІІ

4

Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції»

10 липня 2018 року

№ 2496-VIII

5

Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»

06 грудня 2018 року

№ 2639-VIII

2. Постанови КМУ

1

Порядок державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України

03 липня 2006 року

№ 908

3. Накази

1

Державні санітарні норми та правила «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10), затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України

12 травня 2010 року

№ 400

2

Вимоги до тверджень про поживну цінність харчових продуктів та тверджень про користь для здоров’я харчових продуктів, затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України

15 травня 2020 року

№ 1145

3

Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затверджені наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

03 грудня 2020 року
№ 2532

4

Порядок і спеціальні вимоги до маркування харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження, затверджені наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

01 квітня 2021 року

№ 679

5

Гігієнічні вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України

07 квітня 2022 року
№ 209

6

Вимоги до безпечності та окремих показників якості дитячого харчування, затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України

23 червня 2022 року

№ 1084

7

Гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України

14 вересня 2022 року
№ 682

8

Вимоги до ідентифікаційної позначки та порядку її нанесення, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України

14 вересня 2022 року
№ 684

9

Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України

20 жовтня 2022 року
№ 813

10

Вимоги до окремих показників якості для м’яса свійської птиці, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України

27 березня 2023 року
№ 625

Вхід для адміністратора